6 nasvetov za zdravo hujšanje

hujsanje

Ali sploh obstaja recept za hujšanje na zdrav in učinkovit način? Dandanes smo priča ogromno takšnih in drugačnih diet. Prav vse seveda obljubljajo najboljše rezultate z minimalnim trudom in uspehom čez noč. Ampak dejstvo je, da nič se ne zgodi čez noč, sploh pa brez truda. Zato pri večini diet nastanejo težave z vzdrževanjem teže na daljši rok. Spodaj vam bomo razkrili zanimive skrivnosti zdravega in učinkovitega hujšanja.  Predstavljamo 6 večnih nasvetov za zdravo hujšanje

Uživajte raznovrstno prehrano večkrat dnevno

Najbolj pomembno je uživanje širokega izbora živil. To bo pripomoglo k vašem dobremu počutju in zdravju. Priporočamo večje število obrokov (5-6 obrokov dnevno). Uživajte veliko beljakovin, vlaknin in zdravih maščob (omega 3). Splošno pa se izogibajite večjim količinam ogljikovih hidratov, sploh pred spanjem.

Začnite s telesno aktivnostjo

Ko govorimo o izgubi odvečnih kilogramov, je telesna aktivnost preprosto ključ do uspeha. V začetni fazi je najbolj pomembno, da pričnete z redno vadbo (vsaj 3 krat tedensko) in postopoma dvigate stopnjo intenzivnosti. Sami izberete vrsto fizične aktivnosti in se je držite. Najboljša pa je seveda kombinacija različnih vadb.

Pijte več vode

Zelo prisoten pojav pri ljudeh, ki se borijo z odvečnimi kilogrami je dehidracija. Voda je izjemno pomembna za številne procese v našem organizmu.  Zato priporočamo, da spijete 2 -3 litra vode dnevno. Poizkusite piti več vode in počutili se boste veliko bolje.

Zastavite si realne in dolgotrajne cilje

Zelo pomembno je, da si v procesu izgube odvečnih kilogramov zastavite točne in realne cilje, ki naj bojo dolgotrajneše narave. Brez zastavljenih ciljev je zelo težko doseči dober rezultat. Veliko ljudi kjub trdemu delu ne dosežega pravih rezultatov, saj si niso postavili realnih in dolgotrajnih ciljev.

Izboljšajte spanec in počitek

Zadosten spanec je kritičen za optimalno obnavljanje telesa. Pomembno je,da gremo spati ob isti uri vsak dan in poskušajmo ob isti uri tudi vstati. Seveda vsak ima svoje ure, ampak pomemben je cikel spanja, ki naj bo okoli 8 ur.

Spremenite življenjski stil

Za dolgotrajno preobrazbo je navsezadnje pomemben življenski stil. Dobro je, da prosti čas izkoristite za vadbo ali se odpravite na sprehod. Izogibajte se telefonu in sedenju pred televizorjem.

Torej, če imate težave z odvečnimi kilogrami, ter preprosto ne veste kako začeti pripročamo nasvete zgoraj.

Inovativno prehransko dopolnilo (100% ekološko, Izdelano v Sloveniji) pa lahko poleg zgoraj naštetih nasvetov pomaga pri procesu izgube odvečnih kilogramov, znižanju ravni holesterola in prečiščenju telesaEKO VITALNA.