Kako najbolje začeti dan?

zacetek dneva

Vam zgodnje vstajanje enostavno ni po godu in vedno prestavljate jutranjo budilko?

Kako narediti nekaj drugačnega, da bo dan kar se da poln energije?

Zelo pomembnih je prvih 30- 45 min ko se zbudite, To je najbolj kjučen čas za vašo jutranjo rutino. Tako poskrbite za uspešen in pozitiven dan.

1.) Pospravite si posteljo. To je prva uspešno opravljena naloga v dnevu. Poleg tega bo prostor hitro izgledal bolj urejeno.

2.) Ne dotikajte se telefona ali televizije, saj delujeta na delovanje vaših čustev. Tako boste lahko zbrano začeli dan. Vsa obvestila na telefonu vas bodo počakala.

3.) Raztegnite se. Raztezanje ima pozitivne učinke na vaše počutje in zdravje. Vpliva na fleksibilnost sklepov in mišic. Poleg tega takoj izboljšate cirkulacijo v telesu.

4.) Osredotočite se na današnji dan. Na list papirja/ v dnevnik si napišite 5 najbolj pomembnih stvari, ki jih morati opraviti v tem dnevu. Tako se boste lažje osredotočili na najpomembnejše dejavnosti in jih zlahka opravili.

5.) 20- 30 minutna fizična aktivnost ( šport, telovadnica, joga, tek).
Rekreacija ima fantastične učinke na delovanje telesa, saj sprošča endorfine- hormone dobrega počutja.

6.) Zapišite 3 stvari za katere ste hvaležni. To so čisto preproste stvari, recimo partner, otroci, prijatelji. Tako se že zjutraj začnete zavedati, da je življenje lepo in da smo lahko hvaležni za marsikaj.