Skrivnostni nasveti za boljšo koncentracijo in spomin

izboljsajte spomin

Vem, da na internetu obstaja veliko nasvetov kako povečati nivo koncetracije in izboljšati spomin. Najprej bi vam rad sporočil, da je ta članek popolnoma drugačen od vseh, ki ste jih prebral do sedaj. Zakaj? Temelji na strokovnem in preverjenem znanju, ki je plod resničnih rezultatov.

No pa poglejmo 4 nasvete za boljšo koncentracijo in spomin. Želim vam prijetno branje

1. IZBOLJŠAJTE SPANEC IN POČITEK

Velikokrat se zgodi, da se zjutraj zbudimo brez energije ali slabe volje. A le malokdaj pomislimo da je za to kriv slab spanec. Zadosten spanec je kritičen za optimalno obnavljanje telesa.

 • Rutina spanja. Pomembno je,da gremo spati ob isti uri vsak dan in poskušajmo ob isti uri tudi vstati. Seveda vsak ima svoje ure, ampak pomemben je cikel spanja, ki naj bo okoli 8 ur.
 • Krepčilni spanec – “power nap” .Če se zgodi da ste premalo spali ali se počutite utrujene vam priporočam krepčilni spanec, ki naj traja od 10 – 40min. Naj ne bo dlje, saj se boste zbudili še bolj utrujeni.
 • Večerna meditacija. Zvečer je zelo dobro če meditiramo, saj se tako sprostimo in pripravimo telo na spanec
 • Ne jejte pred spanjem. Najpreprostejši trik, ki ima zelo dobre rezultate. 2- ure pred spanjem se probajte izogniti vsej hrani za najboljši učinek

2. POVEČAJTE MOTIVACIJO

V tem poglavju se ne bomo spuščali v podrobnosti same motivacije, temveč bi vam rad zaupal samo par preprostih nasvetov, ki lahko pozitivno pomagajo pri motivaciji in posledično koncentraciji in spominu.

 • Preberite knjigo. Ko se zgodi da ste popolnoma nemotivirani preberite knjigo, da padete ven iz “zmešnjave”.
 • Zamenjajte okolje. Pojdite v naravo: v gozd, na hrib, goro ali plažo. Preprost nasvet, ki vam pomaga pri resetiranju možganov.
 • Privoščite si odmor. Če ste nenehno pod velikim stresom in veliko delate, lahko včasih pride do preobremenitve in pomankanje motivacije. Zato si privoščite kratek oddih, da padete ven iz vaše dnevne rutine.

3. POSTANITE MOJSTER UČINKOVITE RABE ČASA

Ena izmed najbolj pomembnih stvari v življenju je čas. Zato bodite previdni kako razpolagate z njim. Boljše kot znamo upravljati s časom bolj smo lahko skoncentrirani in produktivni. Poglejmo 3 najučinkoviteljše načine upravljanja s časom

 • Zapišite si cilje. Če želite optimizirati vaš čas, je najprej pomembno da veste kaj želite doseči. Cilji so lahko dnevni, tedenski ali mesečni. Postavite si takšne cilje, ki jih lahko kasneje merite.
 • Recite NE 99,9% stvarem (ki ne podpirajo vaših ciljov). Zelo težko je reči ne. Ampak to je edini način da se posvetimo tistemu, kar v življenju res želimo doseči.
 • Naredite si časovni razpored za vse aktivnosti. Npr. Preveč časa zapravimo na sestankih, ki so dolgi in neučinkoviti. Določite časovni razpored vsem aktivnostim: v službi in prostem času, da se čas ne trati po nepotrebnem.

4. POSTANITE/OSTANITE FIZIČNO AKTIVNI

Fizična aktivnost poživi telo in duha. Spodbuja izločanje endorfinov, ki so odgovorni za  dobro razpoloženje. Priporočam tudi redno vadbo, saj le tako lahko pridemo do vrhunskih rezultatov. Izbira fizične vadbe je čisto po vašem okusu, kar pač lahko in vam ugaja. Spodaj je nekaj primerov.

 • Hoja
 • Joga
 • Ekipni športi
 • Individualni športi
 • Raztegovanje

Tako, to so bili skrivnostni nasveti za boljšo koncentracijo, spomin in energijo. Vem, da se je držati vseh teh zelo težka naloga. Vendar verjamem, da vam lahko uspe!

Če imate težave z koncentracijo in spominom priporočamo, da poskusite zgoraj naštete nasvete

Prehransko dopolnilo, ki pa dodatno pomaga pri boljši koncentraciji in spominu (100% ekološko- izdelano v Sloveniji) – EKO BRIHTA lahko najdete na naši spletni strani: => kliknite tukaj

Preberite tudi: 7 rastlin, ki pomagajo pri koncentraciji in spominu