Preproste navade za izboljšanje prebave

prebava

Prebava je zelo pomembna za splošno zdravje telesa. Veliko ljudi pa se sploh ne zaveda, da je dobra prebava najbolj povezana z zdravim življenskim slogom in dobrim prehranjevalnim navadam. Danes si bomo pogledali nekaj preprostih navad, ki bodo poskrbele za izboljšanje vaše prebave.

Jejte redno

Zelo pomembno je, da jeste redno in ko je čas za obrok ne odlašajte. Uživanje podobnih skupin živil 5-6 krat dnevno ob istem času, bo posrbelo za pozitiven vpliv na prebavni sistem. “Redno notri, redno ven”

Preberite tudi: 3 pravila za zdrav zajtrk

Bodite pozorni na kaj in kako velike obroke jeste

Kot rečeno so prehranjevalne navade za prebavo izjemno pomembne. Naši možgani nam šele po desetih minutah javijo, da smo zares siti. Torej, nehajte jesti, preden ste povsem siti. Deset minut pozneje se boste počutili prijetno site, vendar brez težav.

Dobro prežvečite hrano in med jedjo ne govorite

Slabo žvečenje in govorjenje povzročita, da hrano prehitro pogoltnemo. Naš prebavni sistem ni narejen, da bi prebavljal velike kose, ampak majhne, zato moramo poskrbeti, da ne pride do prebavnih motenj ali zaprtja.

Med jedjo bodite sproščeni

Če jemo ko smo živčni ali se nam mudi, to poviša naš nivo stresa in upočasni prebavni sistem. Ustvarite prijetno, mirno vzdušje. Posvetite se le hrani in uživate.

Po jedi pojdite na kratek sprehod

Rahlo povečana fizična aktivnost namreč pomaga zagnati prebavni sistem, olajšano pa je tudi tvorjenje prebavnih encimov. Kratek sprehod bo odlično vplival na vašo prebavo, odpravil bo zaprtje in tudi vaše počutje se bo zagotovo dvignilo vsaj za nekaj ravni.

V prehrano vključite zelišča

Kopriva, cimet in ingver so zelišča in začimbe, ki pripomorejo k boljši prebavi. Lahko jih pijemo kot čaj ali pa jih zaužijemo v kapsuli. K dobri prebavi pripomore tudi uravnotežena, z vlakninami, minerali in vitamini bogata prehrana.

100% Ekološko prehransko dopolnilo EKO VITALNA poleg zgoraj naštetih nasvetov pomaga pri izboljšani prebavi in izgubi odvečnih kilogramov.

Pridružite se že več kot 1500 zadovoljnim uporabnikom!