5 nasvetov za jesensko razstrupljanje

razstrupljanje

Po koncu zabavnega in dolgega poletja, ki je velikokrat poln nezdrave hrane in alkohola je dobro telesu privoščiti razstrupljanje. Pa poglejmo zakaj se je dobro lotiti razstrupljanja in kako je najbolje razstrupiti telo.

Najprej zakaj se je dobro lotiti razstrupljanja?

  • Izločite odvečne toksine. Telo preprosto ne more normalno delovati, če je polno strupov iz okolja. Lahko nas mučijo prebavne težave, težave s spancem in pomanjkanjem energije. Vse to vodi tudi v slabše mentalno počutje, lahko postanemo slabe volje, imamo slabši spomin in slabo sposobnost koncentracije.
  • Okrepite zdravje jeter.  Jetra imajo izredno pomembno vlogo pri razstrupljanju, ki pa je nujno zaradi številnih škodljivih snovi, ki smo jim izpostavljeni vsakodnevno. Če jih prepogosto obremenjujemo z zdravili, alkoholom, nezdravo hrano, kot je preveč mastna ali preveč slana hrana, smo v nevarnosti, da ne bodo več delovala pravilno. Sodoben življenjski slog, v katerem se skoraj ne moremo izogniti onesnaževanju, stresu, nekakovostni in hitri prehrani ter prepogosti uporabi zdravil, se žal pogosto odraža na jetrih, kar pa počasi načne naše počutje in kakovost bivanja.
  • Boljše splošno počutje in več energije.  Po razstrupljanju bo vaše mentalno in telesno počutje veliko boljše. Ljudje po čiščenju telesa tudi bolje spijo, posledično pa potrebujejo manj spanca. Kar naenkrat boste imeli več energije za premagovanje vsakodnevnega stresa, posledično pa sprejemali tudi boljše odločitve in na stvari gledali bolj pozitivno. 
  • Preprečite prehlade značilne za prehod med letnimi časi . Menjava letnega časa je za telo stresna, tudi če se morda tega ne zavedamo. Če imamo načet imunski sistem, pa lahko hitreje staknemo nadležen prehlad ali boleče grlo, morda celo tako nezaželeno angino. Redno razstrupljanje okrepi imunski sistem, ki nas bo branil pred temi nevšečnostmi. Bi želeli izgubiti kakšen kilogram? Razstrupljanje vas bo podprlo tudi pri tem. Toksini namreč vplivajo na naravno sposobnost telesa, da kuri maščobe, kar pa vodi v pridobivanje na teži.

Dobro, sedaj vemo zakaj je dobro raztrupiti telo, vendar kako pa potem raztrupimo telo. Spodaj si bomo pogledali 5 nasvetov, kako razstrupiti telo po pestrem poletju.

1.) Naše telo – ima že varnostne razstrupljevalne mehanizme, ki jih s pridom uporablja. V vsakdanjem, zmernem življenju, procesa zastrupljanja in razstrupljanja telesa potekata sočasno in na neki način usklajeno in če mehanizmi delujejo normalno, ne občutimo posebnih težav. Pri pretiravanju npr. ob koncu poletja pa se razni toksini, »nečistoče« in druge škodljive stvari v telesu nakopičijo hitreje, kot jih je telo sposobno izločiti.

2.) Post – odpoved hrani za nekaj ur ali 1 dan. Kot že rečeno naše telo se čisti samo, vendar ne tako hitro kot bi mi včasih radi.  Da je post res dobro za čiščenje, obolenja ali slabo počutje, lahko potrditev iščemo tudi v živalskem svetu. Živali namreč odklanjajo hrano, ko se ne počutijo dobro. Tudi mi se bomo počutili bolje, če bomo telesu omogočili čiščenje zastalih kislih presnovkov in strupnin. Med postom ima namreč telo priložnost, da opravi z vsem, kar ga moti.

3.) Pitje vode – voda je naravni čistilec organizma, zato je popijte vsaj 2, 5 litra na dan brez dodatnih sladkorjev. Voda naj bo prečiščena.

4.) Telesna aktivnost – pri čemer povišamo potenje. S tem se iz telesa izločajo odpadne snovi, ki so povsem normalen stranski produkt naše presnove. Potenje pomaga prečistiti žleze znojnice.

5.) Zdrava in uravnotežena prehrana – Pravilna prehrana je izjemno pomembna pri čiščenju telesa. Pomembno je, da iz prehrane izločimo močno predelana jedila, ki obremenjujejo prebavni sistem, in uživamo čim več zdrave, sveže, surove hrane rastlinskega izvora. Taka prehrana bo pomagala telesu izločiti odpadne snovi in strupe. Nekaj primerov takšnih živil: brokoli, mango, špinača,pesa, ingver, polnozrnata živila, ribe.

Inovativno prehransko dopolnilo (100% ekološko, Izdelano v Sloveniji) pa lahko poleg zgoraj naštetih nasvetov pospešeno pomaga pri prečiščenju telesa – EKO VITALNA.  Najdete jo lahko na naši spletni strani: =>kliknite tukaj

Preberite tudi: 3 pravila za zdrav zajtrk