Ali pitje vode pomaga pri hujšanju?

voda pomoc hujsanje

O tem, da je voda nekakšen magičen dodatek, s katerim bomo rešili vse naše težave z odvečnimi kilogrami danes zasledimo že povsod. Mogoče pa celo kdo zaupa tem vodnim dietam, ki naj bi poskrbele za fantastične rezultate v samo nekaj tednih.

Vse skupaj se spet sliši čisto preveč lepo, da bi bilo resnično. Sama voda ni tista, ki čudežno topi maščobne celice. Poleg tega so diete, ki so zasnovane na osnovi vode, po vseh strokovnih mnenjih povsem zgrešene. Velikokrat se namreč pojavi obraten efekt, kjer se odvečni kilogrami izjemno hitro vrnejo ali celo dodajo.

Po drugi strain pa je pomembna resnica, da voda pripomore k hitrejšem izgubljanju odvečnih kilogramov. Številne raziskave so pokazale, da veliko posameznikov, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, čez dan zaužije premalo tekočine. In tako na račun dehidracije pogosto zaužijejo več hrane kot bi jo sicer.

Poleg že omenjenega problema, se pri ljudeh, ki zaužijejo premalo tekočine tudi malo upočasni presnova, zato posledično telo težje izloča toksine, ki se nakopičijo v organizmu. To se lahko občuti kot pomanjkanje energije ali glavobol.

Kakšna je rešitev?

Preprosta! Čez dan je potrebno zaužiti dovolj tekočine, da se izognemo zgoraj naštetim nevšečnostim. Priporočljiva dnevna količina za normalno aktivnega posameznika je 2 – 3 litre.

3 triki, ki bojo poskrbeli, da boste spili dovolj vode!

  • Vsak dan začnite in zaključite s kozarcem vode in tako poskrbite, da telo v nobenem obdobju ni brez tekočine.
  • Čez dan večkrat zaužijte manjše količine vode, da se izognete občutku žeje. To je namreč že jasen znak, da je organizem delno dehidriran.
  • Pred vsakim obrokom popijte kozarec vode in tako pretentate občutek lakote. Tako boste na preprost način zmanjšali željo po vnosu večjih količin hrane.

Preberite tudi: 6 nasvetov za zdravo hujšanje

V boju z odvečnimi kilogrami pa vam priporočamo tudi, da poizkusite našo mešanico ekoloških medicinskih gob, zelišč in začimb, ki pomaga pri zniževanju ravni sladkorja, topljenju maščob in povečanju vitalnosti. Za več informacij o našem izdelku za hujšanje EKO VITALNI => Kliknite tukaj