Glavni krivci za težave s koncentracijo in spominom!

krivci za slabo koncentracijo

V današnjem svetu postajajo težave s koncentracijo in spominom vedno večji družbeni problem. Znanstveni podatki pravijo, da se predpisovanje zdravil za zdravljenje težav s koncentracijo zadnja leta močno povečuje tudi v Evropi. Poleg tega je znano, da vsakemu človeku okoli 50. leta starosti naravno začne padati nivo koncentracije.

V spodnjem članku si bomo pogledali, katerim navadam se je priporočeno izogibati za izboljšanje in ohranjanje koncentracije in spomina.

1.) Pretirana uporaba mobilnega telefona

Največji ubijalec koncentracje je mobilni telefon. Le redko kdo se lahko upre zvonenju ali pisku ob prejetem sms sporočilu. Tudi če se odločite, da ne boste odgovorili na klic ali sporočilo, zvok prekine misli in preusmeri vašo pozornost. Telefon ne uporabljajte prekomerno in ga raje dajte na način brez vseh obvestil. Klice in sporočila vrnite pozneje, ko boste opravili vse začrtane naloge.

2.) Dolgočasenje

So stvari, ki nam niso preveč zanimive, a vendar jih je treba opraviti. Med temi dolgočasnimi opravili smo posebej dovzetni za motilce pozornosti in dolgočasenje. Še pospravljanje mize je včasih boljše kot dolgočasno opravilo. Za rešitev problema priporočamo, da si obljubite nagrado.

3.) Stalno preverjanje družbenih omrežij na vseh mogočih napravah ( tv, telefon, tablica)

Družabna omrežja so zelo učinkovita moderna orodja za odvračanje pozornosti in poslabšanje koncentracije. Ko “ pogledaš kaj je novega,“ se ponavadi hitro raztegne v uro in še več neproduktivnega brskanja. Med delom in v prostem času priporočamo, da ne brskate po družbenih omrežjih in se posvetite stvarem, ki so vam res pomembne.

4.) Preveč stresa

Če se nam zdi, da se je nabralo preveč stvari za opraviti in da vsemu ne bomo kos, se je res težko osredotočiti na posamezno nalogo. Ko se pridružijo še telesni znaki utrujenosti, kot so glavobol, napete mišice in pospešen srčni utrip, se nivo koncentracije poslabša. Priporočamo aktivnosti za zmanjševanje stresa -šport, joga, sprehod v naravi, meditacija…

5.) Pomanjkanje telesne aktivnosti

Telesna aktivnost ima številne ugodne učinke na telo in počutje, med drugim tudi izboljšuje sposobnost koncentracije. Zato še posebej v tem prelepem spomladanskem času ne pozabite na gibanje na prostem. Že običajen polurni sprehod na dan pomaga k boljši prekrvavitvi in oskrbi možganov s kisikom.

6.) Nenehna lakota

Ne preskakujte obrokov in ne izpuščajte zajtrka. Možgani namreč potrebujejo energijo za učinkovito delovanje. Zato lahko lahkota povzroča slabšo koncentracijo. Priporočamo, da jeste 5-6 obrokov dnevno in se izogibate prevelikim količinam ogljikovim hidratom (npr. beli kruh, sladkarije).

Preberite tudi: Skrivnostni nasveti za boljšo koncentracijo in spomin

Poleg tega, da se držite nasvetov zgoraj pa vam pripročamo tudi, da poizkusite naše ekološko prehransko dopolnilo, ki dodatno pomaga pri boljši koncentraciji in spominu– EKO BRIHTA. 100% naraven prehranski dodatek, ki je izdelan v Sloveniji najdete na naši spletni strani: =>kliknite tukaj